Persbericht Cullen Connectors


PERSBERICHT

 


 

Cullen Connectors: balkdragers met de focus op passief bouwen

Veelzijdige bevestiging van I-liggers


04-01-2011
  

 

Venlo – ITW INDUSTRY B.V. breidt haar productassortiment uit met Cullen balkdragers. Tijdens de Bouwbeurs 2011 zal de officiële introductie van het nieuwe productassortiment voor de Benelux plaatsvinden. De twee meest gebruikte artikelen de Top Fix I-joist (TFI) en de Face Fix I-Joist (FFI) balkdragers staan hierbij centraal. De vraag naar I-liggers en de daarbij horende balkdragers blijven stijgen. Niet alleen in Nederland, maar ook in België is er sprake van een groeiende vraag naar passieve woningen. ITW INDUSTRY B.V. ziet 2011 daarom als het moment om haar focus te leggen op passief bouwen. Door te streven naar een breed, voorraadhoudend assortiment moet de tijd tussen bestelling en levering geoptimaliseerd worden.

 

 

-     Innovatie

Het research center in Glenrothes (Schotland) heeft met behulp van innovatieve technieken de Cullen Balkdragers opnieuw kunnen ontwikkelen. Deze ontwikkelingen hebben ertoe bijgedragen dat het huidige productassortiment betere prestaties levert waarbij minder grondstoffen gebruikt worden. Zo kunnen producten met een dikte van 1,2mm in de meeste gevallen voldoen aan de gestelde eisen terwijl er in het verleden 2,0mm benodigd was. Deze ontwikkelingen hebben niet alleen een gunstige invloed op de prijs maar zorgen tegelijkertijd voor een “groener” product assortiment.

 

-     Basis eigenschappen

Cullen balkdragers worden o.a. gebruikt in combinatie met I-liggers van de merken Finnforest, Steico en James Jones. Speciaal voor deze merken zijn er balkdragers ontwikkeld die aan de afmetingen van de verschillende I-liggers voldoen. De meest gebruikte 61mm en 92mm balkdragers zijn uit voorraad leverbaar en kunnen binnen 24uur uitgeleverd worden.

 

-     Toepassingsgebieden

o.a passieve huizen bouw, daken, vloeren en wanden

 

-     Ontwikkeling

Een van de nieuwste producten in het assortiment van Cullen is de Variable Ridge Connector (VRC). Met deze balkdrager is het mogelijk om op eenvoudige wijze hoeken van -35 tot 45 verticaal en 30 tot 90 horizontaal te bevestigen.

 


Meer info: Stuur een E-mail naar sales@itwindustry.nl

 

ITW BELGIUM BVBA

Telefoon +31 297 230260
Fax +31 297 230270

E-mail verkoop@itw-nl.nl