Persbericht Haubold Boltecman


PERSBERICHT


HAUBOLD BOLTECMAN®: De moderne oplossing voor staal op staal

Koppelen van plaatmateriaal zonder popnagels of laswerkzaamheden.


17-12-2010

 

   

Venlo – ITW INDUSTRY B.V. introduceert een nieuwe bevestigingsmethode voor het koppelen van metalen beplatingen en profielen. Tijdens de Bouwbeurs 2011 zal de officiële introductie van de Haubold Boltecman® voor de Benelux plaatsvinden. Met name de hoge verwerkingssnelheid en slagkracht spreekt klant en prospect sterk aan. Las- en voorboorwerkzaamheden behoren hiermee tot het verleden.

 

 

  

 -     Waarom is dit innovatief?

Een ballistisch ontworpen nagel met de hechteigenschappen van een popnagel of las. Materiaal met een dichtheid tot 1000 N/mm2 kan zonder enig probleem tot een dikte van 6mm op elkaar worden bevestigd, het maakt hierbij niet uit als de bevestigen delen uit meerdere lagen bestaan. Met name de snelheid en het milieuvriendelijke aspect spelen een essentiële rol. Doordat de Boltecman® direct door het metaal kan schieten is voorboren overbodig.

 

-     Basis eigenschappen

De basis van de Boltecman® is opgebouwd rond een ballistische ringnagel op strip met een lengte van 15mm. Door de ringen en champignon vormige kop heeft de spijker hoge uittrekwaarden en perfecte afsluiting. Door gebruik te maken van de “standaard” 8 bar druk is het niet nodig een extra compressor aan te schaffen. De Boltecman® is uitermate geschikt voor staal en aluminium producten. In tegenstelling tot kruitschiethamers heeft de Boltecman® geen kruitpatronen nodig en is de magazijncapaciteit hoger. Mede hierdoor is er sprake van een toenemende arbeidsproductiviteit waardoor arbeidskosten kunnen worden gereduceerd. 
 

-     Toepassingsgebieden

o.a automotive, luchtvaart, framebouw, machinebouw en unit-bouw. 
 

-     Ontwikkeling

Een product is pas geslaagd als het voldoet aan de wensen van de klant, door telkens deze behoefte in kaart te brengen en daarop te anticiperen bereidt ITW haar productassortiment gericht verder uit.

In het geval van de Boltecman® kijkt ITW naar de mogelijkheden om een RVS nagel op de markt te brengen.


Meer info: Stuur een E-mail naar sales@itwindustry.nl

 

ITW BELGIUM BVBA

Telefoon +31 297 230260
Fax +31 297 230270

E-mail verkoop@itw-nl.nl